Woonhuisverzekering

Niets is er fijner dan thuiskomen in uw eigen huis. Of u nou een riante woonboerderij tussen de uitgestrekte akkers bezit. Of een knus appartement in hartje centrum. Bij SOM begrijpen we dat. Daarom verzekert u met onze Woonhuisverzekering méér dan alleen stenen. Dat is prettig thuiskomen.

Prettig thuiskomen

Bij SOM begrijpen we dat. Daarom verzekert u met onze Woonhuisverzekering méér dan alleen stenen. Dat is prettig thuiskomen.

Altijd goed verzekerd

Met onze Woonhuisverzekering is uw huis verzekerd tegen schade door oorzaken zoals brand, blikseminslag, storm of vorst. En, als u kiest voor de Woonhuisverzekering Royaal, ook tegen schade door bijna alle andere plotselinge en onverwachte oorzaken. Zoals schade door vallen, stoten of omvallen.

Uw woning en méér

U verzekert uw woning en alle zaken die bij uw woning horen. Dus ook zonnepanelen, funderingen, kelders, bijgebouwen en aanbouwen. We vergoeden niet alleen de schade aan uw woning zelf, maar we houden ook rekening met extra kosten die u moet maken als u schade aan uw woning heeft. Bijvoorbeeld als u tijdelijk ergens anders moet wonen, of als u kosten maakt om de schade te beperken.

Glas en tuin ook verzekerd

Zijn uw ruiten beschadigd, en is het geen bijzondere glassoort? Dan krijgt u de schade vergoed. En ligt uw tuin overhoop na een brand, explosie, bliksem of aanrijding? Ook dan helpen we u verder. We vergoeden (tot een bepaald bedrag) de aanleg, bestrating en beplanting van uw tuin. Net als de planten op uw balkon en terras.

Wij vergoeden de herbouwwaarde

U verzekert de herbouwwaarde van uw woning. Dat is het bedrag dat nodig is om uw woning opnieuw te bouwen. Wij vergoeden de schade, óók als de herbouwwaarde van uw woning hoger blijkt dan het bedrag dat u verzekerd heeft. We noemen dat uw ‘garantie tegen onderverzekering’. Hier gelden aanvullende regels voor. Lees hiervoor de polisvoorwaarden of vraag het aan uw Onderlinge.

Snel & zorgvuldig

Heeft u schade aan uw woning? Dan laten we u zo snel mogelijk weten hoeveel we kunnen vergoeden. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Betalen we geen schadevergoeding? Dan laten we het verzoek altijd door twee schadebehandelaars beoordelen. Zo kunnen ze van elkaar controleren of het besluit over de vergoeding zorgvuldig, redelijk en goed onderbouwd is.

Persoonlijk antwoord

Heeft u een vraag over de schadevergoeding? Is iets niet duidelijk? Of bent u het niet eens met onze beslissing? Neem gerust contact met ons op. We leggen onze beslissing graag persoonlijk aan u uit.

Aantrekkelijke pakketkorting

Sluit u meer verzekeringen bij ons af? Dan bieden wij u een aantrekkelijke ‘pakketkorting’. Wilt u weten hoe hoog uw premie wordt? Uw Onderlinge rekent het graag voor u uit.

Woonhuisverzekering of Woonhuisverzekering Royaal?

WoonhuisRoyaal
Uw woning en alles wat daar bij hoortjaja
Schade door brand, diefstal, neerslag, bliksem, storm, lekkage, vorst, vandalisme, gewelddadige beroving en afpersingjaja
Schade door bijna alle andere plotselinge en onverwachte oorzaken (bijvoorbeeld vallen, stoten, omvallen)neeja
Glasschade en tuinhersteljaja
Vergoeding opruimkosten en huurwaardejaja
Vergoeding saneringskosten, andere noodzakelijke kosten en misgelopen inkomstenneeja
Eigen risicoGeen€ 100
Eigen risico bij schade door storm2‰ van het verzekerde bedrag2‰ van het verzekerde bedrag

Hoe sluit u een woonhuisverzekering af bij SOM?

Een lokale Onderlinge of coöperatieve adviseur helpt u graag verder. Zij geven u meer advies over de verzekering en de premie.