Over SOM: verzekeringen op coöperatieve basis

Wij zijn een onderlinge verzekeringsmaatschappij: een coöperatieve organisatie die verzekeringen verzorgt voor haar leden.  Anders dan bij een commerciële verzekeraar, gaat het ons om het belang van onze leden en niet om het belang van aandeelhouders en de hoogste winst.

 • Coöperatieve verzekeringsketen

  Wij werken nauw samen met coöperatieve adviseurs en lokale Onderlingen. Via hen kunt u een verzekering bij ons afsluiten. Zo werken wij al sinds 1998 aan een betrouwbare en coöperatieve verzekeringsketen. Een professionele keten die verzekeringen en financieel advies voor haar leden verzorgt. Waar u als lid van de keten in control bent en door mee te beslissen zelf kunt bepalen welke koers wordt gevolgd.

 • Vertrouwen en ‘menselijke maat’

  Wij vinden dat je als verzekeringsmaatschappij het vertrouwen van je klanten moet verdienen. Door goede producten te leveren, tegen een schappelijke prijs. Maar wij doen dit vooral door ‘de menselijke maat’ als rode leidraad in ons bedrijf te hanteren:

 • Directie en RvC

  Laagdrempelig contact vinden we belangrijk. Daarom leggen we ook graag uit wie onze Directie en Raad van Commissarissen (RvC) zijn. Zo weet u wie uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor uw verzekeringen.

 • Professioneel en gezond

  Wij zijn een uiterst solvabel en financieel gezond verzekeringsbedrijf. Wij hebben diverse vergunningen van AFM en DNB. Zij houden toezicht op de Nederlandse verzekeringsmarkt. U kunt onze solvabiliteit en de hoofdlijnen van ons beloningsbeleid teruglezen in:

  Daarnaast zijn wij aangesloten bij verschillende belangen- en kwaliteitsorganisaties, zoals het KIFID en het Verbond van Verzekeraars. Wij werken alleen samen met professionele en betrouwbare organisaties.