Zorgverzekering 2019: de 5 voornaamste veranderingen

Wat verandert er het komende jaar in het basispakket ten opzichte van 2018? Elk jaar opnieuw houdt de politiek de regels en afspraken rond de zorgverzekering tegen het licht. Veranderingen die te maken hebben met het basispakket worden altijd op Prinsjesdag bekend gemaakt. Hier volgen de 5 voornaamste wijzigingen voor 2019.

 

1. Hulp bij overgewicht vergoed

In het basispakket wordt het Gecombineerde Leefstijl Interventieprogramma (GLI) opgenomen. Dit programma is bedoeld voor mensen met ernstig overgewicht en een gezondheidsrisico. Er geldt wel een eigen risico.

2. Paracetamol en voedingssupplementen niet meer vergoed

De kosten voor paracetamol en voedingssupplementen die ook zonder recept bij de apotheek of drogist te verkrijgen zijn worden in 2019 niet meer vergoed.

3. Oefentherapie bij COPD direct vergoed

COPD-patiënten hoeven de eerste 20 behandelingen niet uit eigen zak te betalen. Er geldt wel een eigen risico. 

4. Eigen bijdrage medicijnen maximaal 250 euro

Gebruikt u regelmatig medicatie? Dan hoeft u in 2019 niet meer dan 250 euro aan eigen bijdrage te betalen. Het eigen risico van 385 euro is wel van toepassing voor medicijnen.

5. Ruimere regeling zittend ziekenvervoer

De vergoeding voor zittend ziekenvervoer (eigen vervoer naar een afspraak in een ziekenhuis of kliniek) wordt ruimer.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de veranderingen in het basispakket? Hulp nodig bij het oversluiten of wijzigen van uw zorgverzekering? De Onderlinge helpt u graag. Wij kunnen zorgen voor een tijdige en correcte afwikkeling. Dit moet namelijk voor 31 december 2018 geregeld zijn. Neem gerust contact met ons op.