Rechtsbijstandverzekering

Een huis kopen, een erfenis krijgen, een wereldreis boeken: grote gebeurtenissen die gelukkig meestal goed verlopen. Maar wat als u onenigheid krijgt, bijvoorbeeld met de verkoper van het huis, de reisorganisatie of uw werkgever? Dan is het een geruststellend idee dat u verzekerd bent van juridische hulp. Met de Rechtsbijstandverzekering van SOM.

Een huis kopen, een nieuwe baan, een wereldreis boeken: grote gebeurtenissen die gelukkig meestal goed verlopen. Maar wat als u onenigheid krijgt, bijvoorbeeld met de verkoper van het huis, de reisorganisatie of uw (ex)werkgever? Dan is het een geruststellend idee dat u verzekerd bent van juridische hulp. Met de Rechtsbijstandverzekering van de Onderlinge.

Wij besteden de juridische hulp uit aan de specialisten van ARAG Rechtsbijstand. Zij hebben veel kennis van zaken. En weten precies hoe ze u het beste kunnen bijstaan. In overleg met ARAG mag u ook soms zelf een eigen advocaat of deskundige kiezen. Hoe dan ook, u bent verzekerd van een ervaren professional aan uw zijde.

Onze Rechtsbijstandverzekering bestaat uit verschillende bouwstenen. U kiest zelf welke bij u past:

 1. Verkeer:u heeft een conflict over schade die u in het verkeer heeft opgelopen. Bijvoorbeeld: door een fout van iemand anders raakt u gewond of uw auto beschadigd.
 2. Consument & Wonen (alleen samen met bouwsteen 1):u heeft een conflict over schade aan u persoonlijk, uw gezin of uw woonomgeving. Zoals bij een aankoop, reparatie of verbouwing. U krijgt dan juridische hulp. Ook bij conflicten met uw buren of de overheid helpen wij u. En bij conflicten over een erfenis, adoptie of curatele.
 3. Inkomen (alleen samen met bouwstenen 1 en 2):u heeft een conflict over uw werk of arbeidsovereenkomst, met uw werkgever. Of over een sociale verzekeringsuitkering of uw pensioen
 4. Fiscaal & Vermogen (alleen samen met bouwstenen 1, 2 en 3):u krijgt juridische hulp bij scheiding, bezwaar tegen een belastingaanslag of conflicten over vermogensbeheer. En hulp bij een conflict over uw 2e huis in het buitenland.

Heeft u een conflict waarvoor u verzekerd bent? Dan gaan de juridisch specialisten direct voor u aan de slag. ARAG heeft experts op elk rechtsgebied, dus u krijgt altijd een uitstekende specialist toegewezen. Deze blijft van begin tot einde betrokken bij uw conflict. En overlegt met u wat uw kans op succes is en wat de beste aanpak is.

Heeft u een vraag over de behandeling van uw conflict? Is iets niet duidelijk? Of bent u het niet eens met onze beslissing? Neem gerust contact met ons, of met ARAG op. We leggen onze beslissing graag persoonlijk aan u uit.

 1. Vragen over bestaande verzekeringen en wijzigingen van bestaande verzekeringen: binnen 5  werkdagen
 2. Aanvraag van een nieuwe verzekering, afgifte van polissen en verzekeringsbewijzen: binnen 5 werkdagen
 3. Offertes (aan de Onderlinge): binnen 5 werkdagen
 4. Nieuwe zaken: binnen 5 werkdagen
 5. Binnenkomende post/e-mail in lopende dossiers: binnen 10 werkdagen
 6. Binnenkomende vraag via ovmsom.nl: binnen 5 werkdagen
 7. Klacht ingediend: binnen 5 werkdagen

Sluit u meer verzekeringen bij ons af? Dan bieden wij u een aantrekkelijke ‘pakketkorting’. Wilt u weten hoe hoog uw premie wordt? Uw Onderlinge rekent het graag voor u uit.

Wat is verzekerd?

Kosten van hulp van de juridisch specialisten van ARAGAlle kosten
Kosten van een juridisch specialist of expert die niet bij ARAG werkt (na overleg met ARAG)Tot € 50.000
Kosten van mediation
(mediation is een manier om een conflict op te lossen zonder rechter)
Tot € 3.000
Kosten van een rechtszaakTot € 50.000

Hoe sluit u een rechtsbijstandverzekering af bij SOM?

Een lokale Onderlinge of coöperatieve adviseur helpt u graag verder. Zij geven u meer advies over de verzekering en de premie.